Νέο προβληματισμένο μέλος

Πές μας λίγα λόγια για εσένα και το αμάξι σου.

Συντονιστές: Legends, Website Team

Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό NikosKar την 19 Οκτ 2018 10:18

Χαιρετώ όλη την παρέα, είμαι ο Νίκος και είμαι καλά! Για την ακρίβεια είμαι πολύ καλύτερα (τρελαμένος θα έλεγα) από τη στιγμή που έπεσα πάνω σε ένα Impreza του ’02 με 180 άλογα και με ελάχιστα χιλιόμετρα (περίπου 17.000)! Μεγάλη καψούρα το Impreza εδώ και πολλλααα χρόνια (είμαι και 45 χρονών ;-) ) αλλά δύσκολοι καιροί για δίλιτρα! Οικογενειάρχης τώρα πια ψάχνω για μια «μεσοβέζικη» λύση που ναι μεν θα καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες (σε ταξίδια κυρίως) αλλά και τις «ανησυχίες» του μπαμπά, όταν θα είναι μόνος του :Yahoo!: .
Δεδομένων όλων των παραπάνω και με το κερασάκι στην τούρτα ότι διαμένω μόνιμα στην Λακωνία, μακριά από αστικά κέντρα (Σπάρτη και Καλαμάτα 2 ώρες δρόμος εκάστη) έχω δύο πρωτεύοντες προβληματισμούς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο:
1. Ότι έχω διαβάσει για τα 1.6 TS αναφέρουν ότι είναι ελληνική «πατέντα» με μετατροπή που γίνονταν μέσω της αντιπροσωπείας μεν, στην Ελλάδα δε με αρκετά προβλήματα – σοβαρά μερικές φορές. Με δεδομένη την έλλειψη σοβαρού συνεργείου στην περιοχή μου (εδώ κάτω τα φτιάχνουν όλα, από παπάκια μέχρι τρακτέρ στο ίδιο συνεργείο %) ) με τρομάζει λίγο η ιδέα ότι μπορεί να προκύψει κάτι σοβαρό που θα ακινητοποιήσει το όχημα φορτωμένο με την οικογένεια (να μην αναφέρω την γκρίνια από σύζυγο και κόρη σε αυτή τη περίπτωση). Δεν έχω πρόβλημα να ανεβαίνω Αθήνα για προγραμματισμένα service (κάθε πρόταση για αξιόπιστο συνεργείο ευπρόσδεκτη) αλλά τα έκτακτα και ειδικά αυτά που κοστίζουν αρκετές εκαντοντάδες ευρώ, θα ήθελα να τα αποφύγω αν γίνετε.
2. Λόγω παρατεταμένης ακινησίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, πιστεύετε ότι μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα; Θα αλλαχθούν προφανώς όλα τα υγρά και οι ιμάντες προληπτικά, αλλά μήπως λόγω μη χρήσης μπορεί να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με την τουρμπίνα ή κάτι άλλο; Επίσης από όσο γνωρίζω, στο αυτοκίνητο δεν έχει γίνει καμία βελτίωση ή μετατροπή. Θα προτείνατε κάτι που θα βελτίωνε την αξιοπιστία του, κάτι έχω διαβάσει για επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, ισχύει;
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμα. Θα ήθελα τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία σας πάνω στο θέμα και αν πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά που σκέφτομαι να κάνω. Δεν θα ήθελα το όνειρο να καταλήξει σε εφιάλτη!
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Νίκος
NikosKar
Starting
Starting
 
Δημ/σεις: 3
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018 21:46
Τι οδηγάω: Impreza 1.6 TS

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό locoayger την 19 Οκτ 2018 15:52

Μακάρι να ειχαμε όλοι τέτοιους ωραίους προβλητισμους

Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες μέλη εδώ μέσα που ξέρουν το 1.6 μέσα έξω . Τους ακούς με θρησκευτική ευλάβεια. Θέλει σοβαρες επεμβάσεις στα σημεία για αξιοπιστία ή το απο--ξε-τουρμπιζεις. Στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε για 95 ? άλογα με βάρος κοντά 1.5 τόνο και 3 διαφορικά να γυρνάς (επιδόσεις)

Τα παραπάνω από όσα έχω ακούσει εγώ οπότε τα παίρνεις με λίγο grain of salt όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες .

Μερικές παρατηρήσεις

1. Καλαμάτα δεν υπάρχει κανένας για τα σοβαρά .
Λάδια ξυδια τακάκια αναλώσιμα , ναι μπορείς να βρεις . Εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο, δεν υπαρχει .
Μπορεί να υπάρχει και κανένα αστέρι κρυμμένο, αλλά αν υπάρχει, είναι κρυμμένος καλά :P .

Η Αθήνα είναι η επόμενη επιλογή σου .

2. 15 χρονων αμάξι με 17.000 είναι πραγματικά από τις ευκαιρίες. Μπάρμπας που το είχε παρατημένο ? Ναυτικος ? Ομογενής ? Κάποιος νεομεταναστης ?
Το μειονέκτημα είναι ότι θέλει ένα σοβαρό φρεσκαρισμα στα μηχανικά λογω της ακινησίας . Φίλτρα μπουζί λουριά , εγώ θα πρόσθετα αντλια βενζίνης ίσως , βαλβολινες , αντιψυκτικά , ότι υπάρχει σε υγρή ή παχύρρευστη μορφή .
Η λίστα μεγαλώνει εύκολα .

3. Το 1.6 το είχαν δυο ατομα στο περιγυρο μου. Καίει σαν δίλιτρο(τουλάχιστον) , μουγκριζει σαν δίλιτρο , αλλά δεν πάει σαν δίλιτρο (στις επιδόσεις) . Μαζί με τη ελληνική πατέντα και τη ανάγκη χρήσης αποκλειστικά καλής 100αρας , είναι δύσκολο το παζλ σε κάθε περίπτωση .
Επειδή είσαι επαρχία , υποθέτω ότι οι διαδρομές θα είναι και μεγαλυτερες χιλιομετρικά . Βεβαιώσου ότι δεν θα ματωσεις από το κόστος μετακίνησης . Το 10λτ/100 σβηστό είναι βέβαιο (με χρήση καλής 100αρας με 1.85++ είναι κοντά 20€ τα 100χλμ). Πόσα χιλιόμετρα κάνεις ετησίως ? Υπάρχει δεύτερο μικρο αμάξι για τη λάντζα ?

4. Είμαι υπερ του δέοντος βέβαιος ότι με τους δρόμους που έχετε εκεί κάτω , θα το ευχαριστηθείς το αμάξι σαν πάτημα και συμπεριφορά .
locoayger
Starting
Starting
 
Δημ/σεις: 7
Εγγραφή: 10 Απρ 2018 13:10
Τι οδηγάω: FXT 2004

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό NikosKar την 19 Οκτ 2018 16:10

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Πράγματι, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία με τόσα λίγα χιλιόμετρα και γι' αυτό το ψάχνω λίγο παραπάνω. Λόγω των χιλιομέτρων του το βρίσκω αρκετά πιο ακριβά από αυτά που κυκλοφορούν στο car.gr, αλλά αν με κάποιο λογικό επιπρόσθετο κόστος μπορεί να γίνει πιο αξιόπιστο, τότε θα προχωρήσω στην αγορά.
Όσο αφορά το κόστος κατανάλωσης, όντως υπάρχει δεύτερο "μουλάρι" για τα καθημερινά, το αυτοκίνητο θα προορίζεται αποκλειστικά για "αναψυχή" (της οικογένειας και δικής μου φυσικά ;) ) και ναι, οι δρόμοι εδώ κάτω προσφέρονται για τέτοιου είδους αυτοκίνητα!!!
NikosKar
Starting
Starting
 
Δημ/σεις: 3
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018 21:46
Τι οδηγάω: Impreza 1.6 TS

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό tabas την 19 Οκτ 2018 17:19

Με το καλό ότι και να αποφασίσεις.
Απλά πολλές φορές παίρνεις 1.6 για να γλυτώσεις τέλη κλπ και τα πληρώνεις σε άλλου είδους πράγματα.
Αν κατανάλωση έχει την ίδια με 2.000cc (που μάλλον έχει)
Αν γκάζι δεν έχει όπως το wrx (που σίγουρα δεν έχει)
Αν ζημιάρικο είναι περισσότερο από ένα μαμά wrx (που σίγουρα είναι)
Αν τιμή αγοράς έχουν ίδια με ένα wrx (λογικά για να λες ότι είναι τσιμπημένο θα παίζει στα λεφτά ενός wrx μαμά)
Ποίος ο λόγος να πάρεις ένα 1.6 και όχι ένα wrx 2.000cc????
Τα 300€ τον χρόνο στο σήμα? Πίστεψέ με θα τα δώσεις αλλού και θα πονάς συνεχώς...
Προσωπικά θα κοίταζα ένα μαμά wrx. Απείρως καλύτερο αμάξι παντού!
Αξίζουν τα 300€ διαφορά το χρόνο με το παραπάνω.
Δες το σοβαρα!
Αν ασφάλεια ίδια θα έχουν (αμελητέα διαφορά στα €)
Άβαταρ μέλους
tabas
Progress 10%
Progress 10%
 
Δημ/σεις: 312
Εγγραφή: 27 Οκτ 2008 23:01
Τοποθεσία: Λιβαδειά
Τι οδηγάω: Impreza sti v6

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό tomas την 19 Οκτ 2018 19:33

Νίκο καλώς ήρθες στην παρέα μας και με το καλό να πάρεις το αμάξι που θέλεις. Τώρα όσον αφορά τα 1600αρια είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να αλλάξεις για να έχεις ένα αξιόπιστο και αρκετά σβέλτο αμάξι, αν η τιμή του είναι ήδη λίγο ποιο πάνω από τα άλλα συν τα λεφτά που θα δώσεις για ένα γενναίο σέρβις συν αυτά που θα δώσεις για να το βελτιώσεις ίσως με αυτά τα λεφτά να έχεις πληρωμένα τα τέλη από ένα wrx για πολλά χρόνια. Σκέψου καλά τι θέλεις να κάνεις και ότι άλλη απορία έχεις ρώτα χωρίς δισταγμό.
Άβαταρ μέλους
tomas
Progress 10%
Progress 10%
 
Δημ/σεις: 139
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2011 19:19
Τοποθεσία: Αχαρναι
Τι οδηγάω: subaru impreza 1,6t sw

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό NikosKar την 19 Οκτ 2018 21:34

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας, επιβεβαιώσετε το αρχικό μου ένστικτο! Να είστε όλοι καλά και με πολλά ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα
NikosKar
Starting
Starting
 
Δημ/σεις: 3
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018 21:46
Τι οδηγάω: Impreza 1.6 TS

Re: Νέο προβληματισμένο μέλος

Δημοσίευσηαπό KingLander την 28 Οκτ 2018 23:41

Νικο καλησπερα κι απο μενα. Περσυ ημουν σε παρομοια φαση με σενα και τελικα μετα απο ψαξιμο-ξενερωμα απ τα διαφορα 16αρια που εβλεπα κατεληξα στο να παρω ενα μαμα WRX οπως σου προτεινουν κ τα παιδια παραπανω. Μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την επιλογη μου. Και γενικοτερα αν αυτο που σε κραταει ειναι τα τελη πιστεψε με, με λιγο οργανωση κ "σωστη" αποταμιευση ολα γινονται. Μακαρι να βρεις αυτο που θες, οπως το θες.
Υ.Γ Οταν κανεις την πρωτη βολτα με το διλιτρο κ δεις το χαμογελο σου να αυξανεται μαζι με τις στροφες θα πειστεις ακομη πιο ευκολα :D
Φιλικα Στελιος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
KingLander
Starting
Starting
 
Δημ/σεις: 44
Εγγραφή: 23 Ιαν 2017 13:24
Τι οδηγάω: Subaru Impreza WRX


Επιστροφή στο ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

 • Σύνδεση/Αποσύνδεση
 • Σύνδεση
  Όνομα μέλους:

  Εγγραφή
  Κωδικός:

  Ξέχασα τον κωδικό μου
  Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενεργοποίησης πάλι
  Αυτόματη σύνδεση σε κάθε επίσκεψη
  Απόκρυψη των στοιχείων μου κατά την διάρκεια της σύνδεσης

  Για να συνδεθείτε πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Η εγγραφή γίνεται σε λίγα μόνο λεπτά, αλλά σας παρέχει αυξημένες δυνατότητες. Επίσης οι διαχειριστές μπορεί να χορηγούν επιπρόσθετα δικαιώματα στα εγγεγραμμένα μέλη. Πριν συνδεθείτε, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε τους όρους χρήσης και τις σχετικές τακτικές. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους κανόνες της Δ. Συζήτησης κατά την πλοήγησή σας σε αυτό.

  Όροι χρήσης | Προσωπικό απόρρητο

 • Εορτολόγιο
 • Γιορτάζουν

 • Ρολόι